24+
Search
Close this search box.

Wat zijn de kenmerken van een gokverslaving?

Een gokverslaving is aan meerdere symptomen te herkennen. Maar iemand hoeft lang niet alle symptomen te vertonen om toch verslaafd te zijn. De verschillende symptomen zijn onder andere:

het huis wint altijd
HET HUIS WINT ALTIJD!

Wat is gokken precies?

Gokken is iets doen waarvan de uitkomst niet vooraf te voorspellen is en waaraan een risico van winnen of verliezen verbonden is. Het gaat erom geld in te zetten op kansen en hopen dat er gewonnen wordt, kennis, kunde of vaardigheden spelen geen rol.
Denk aan:

Wat doet gokken met het lichaam?

Door de kick en de spanning bij het gokken maken de hersenen dopamine aan. Dopamine is een ‘beloningshormoon’ en daardoor voelt iemand zich opgewekt en vrolijk. Hoe vaker iemand gokt en hoe onzekerder de winkansen, hoe groter de beloning. Het lichaam reageert heftig als iemand stopt met spelen, het mist die stof en daardoor wil iemand weer gaan gokken.

Wat is het effect van gokken?

De hersenen zijn verslaafd aan dit ‘beloningshormoon’ en voelen zich daar prettig bij. De speler verlangt steeds meer naar dit gevoel en denkt voortdurend aan gokken. Hij spendeert zoveel tijd en geld aan het gokken dat school, werk, hobby’s en vriendschappen eronder lijden.

Het informeren van spelers opdat zij een weloverwogen keuze tot spelen kunnen maken vormt een belangrijk onderdeel binnen responsible gambling / verantwoord spelen.

Dit kan door informatie te verschaffen over toeval en kans, over de winkansen, over de onafhankelijkheid van gebeurtenissen of door te waarschuwen voor overmatig speelgedrag en spelers te wijzen op de mogelijkheden van hulp.

Wij zullen regelmatig aandacht besteden, aan dit vaak onderbelichte thema!

Op deze pagina

Wat is je leeftijd?

Wil je gebruik maken van de (welkomst) bonussen?

Welkomstbonussen en acties zijn alleen geldig vanaf 24 jarige leeftijd. Wij zijn verplicht om naar deze leeftijd te vragen. 

Vul uw leeftijd naar waarheid in. Hiermee bevestigt u dat u 24 jaar of ouder bent en dat u zich bewust bent van de risico’s bij gokken. Gokken kan verslavend zijn, Wat kost gokken jou? Stop op tijd!

Geen toegang

Je hebt aangegeven dat je onder de 24 bent, helaas kunnen we je geen toegang geven tot onze website.

Vul uw leeftijd naar waarheid in. Hiermee bevestigt u dat u 24 jaar of ouder bent en dat u zich bewust bent van de risico’s bij gokken. Gokken kan verslavend zijn, Wat kost gokken jou? Stop op tijd!