24+
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Book of ra

Ra is de zonnegod volgens Egyptische mythes en de speler gaat op zoek naar deze boeken omdat deze hem rijkdom verschaffen.

5 / 5

Pluspunten
    • Speel het origineel
    • Free games series
Minpunten
    • Hoge volatiliteit

Casino spel: BOOK OF RA

Book of Dead van Play’n Go, Book of Adventure van Stakelogic, Book of Santa van Endorphina, Book of Gates, Book of Gods, Book of Cleopatra, Book of Oz, Book of Anubis, Book of Romeo & Julia, en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan zijn allemaal op de een of andere manier afgeleid van Book of Ra van Greentube / Novomatic

Thema

Ra is de zonnegod volgens Egyptische mythes en de speler gaat op zoek naar deze boeken omdat deze hem rijkdom verschaffen. Rijkdom heeft het product in ieder geval verschaft voor de ontwikkelaar Novomatic.

Book of Ra werd in 2005 voor het eerst door Novomatic op de markt gebracht als zgn. landbased spel in een van hun video producten. Het was voor die tijd een revolutionair nieuw concept.

Grappig detail is dat ondanks dat Novomatic een zeer uitgebreid software team heeft (en destijds ook al had) dat de Book of Ra statistieken oorspronkelijk ontwikkeld zijn door een vrouwelijke stagiaire van de firma.

Door de hoge volatiliteit (grilligheid) van het spel, duurde het even voordat alle spelers / locaties de aantrekkingskracht van dit product onder ogen zagen. Nadat na enige tijd op iedere locatie wel eens een keer een hoge of maximale prijs uitgekeerd was, sprak de potentie van de Book of Ra zich rond en bleek de vraag naar dit product niet meer te stoppen.

Basisspel

Het oorspronkelijke spel (en vele afgeleiden) speelt zich af in het oude Egypte. Het spel wordt gespeeld of 5 rollen met elk 3 posities in zicht. Er zijn 9 winlijnen en wins worden behaald vanaf 2 of meer gelijke symbolen op een winlijn van links naar rechts.

Symbolen

Er zijn 10 verschillende symbolen actief in Book of Ra   Het hoofdpersonage, een ontdekkingsreiziger/archeoloog levert bij een volle winlijn van 5x dit symbool naast elkaar de maximale win op van 5.000x je inzet.

Het boek-symbool is in het basisspel actief als wild-symbool. Is er een wincombinatie mogelijk op een winlijn welke door het boek-symbool loopt, dan neemt het boek-symbool de afbeelding van ieder ander symbool aan en wordt de bijbehorende win betaalt.

Verder zijn er de zgn. high-card symbolen 10, J, Q, K en A die resp. overeenkomen met 10, boer, vrouw, heer/koning, aas.

De symbolenset wordt gecompleteerd door een drietal klassiek Eygptische afbeeldingen; de Toetanchamon, de mestkever en de gevleugelde Godin Isis

Free games – serie vrije spelen

Er is ook een bonus feature in het spel aanwezig. Er is namelijk het boek-symbool wat ook nog als scatter symbool actief is. 3 boek-symbolen in zicht activeert een vrije spelen serie van 10 spellen.

Gedurende deze serie wordt er willekeurig een symbool gekozen wat kan expanderen indien er in combinatie met dit symbool een win gerealiseerd kan worden (expanding wild). Landt het wild symbool op alle 5 de rollen, dan krijg je een vol venster met prijzen op alle winlijnen, nadat het wild symbool op alle rollen geëxpandeerd is! Het boek-symbool blijft net als in het basisspel ook als wild-symbool actief gedurende de free games serie.

Retrigger vrije spelen

Komen er nogmaals 3 boek-symbolen in zicht gedurende de vrije spelen, dan wordt het aantal vrije spelen opgehoogd met 10. Zo kan er een bijna oneindig lange serie van free games ontstaan tijdens welke de winsten kunnen oplopen tot ongekende hoogtes!

De eerste versies van Book of Ra hadden ook de zo voor Novomatic zo karakteristieke en opdwepende achtergrondmuziek tijdens het spinnen van de rollen.

Gamble

In de vroege versies van Book of Ra kan de speler nog kiezen om zijn winsten uit het basisspel in te zetten in een gok (gesymboliseerd met kaarten rood / zwart) om zo zijn winst te verdubbelen. Latere versies van het spel en afgeleiden bieden deze optie niet meer aan, dit om de spelafloop te versnellen, zeker indien ook de autoplay functie (wettelijk) aangeboden mag worden.

Onze aanbeveling

Book of Ra is, meer dan 15 jaar na eerste lancering, nog steeds een uiterst populair spel. Het spel is wereldwijd gelanceerd en er zijn ook door Novomatic zelf meerdere afgeleiden van gemaakt. In 2020 nog, was in Italië een kwart van alle gespeelde spellen op gokterminals het spel Book of Ra of een afgeleide daarvan.

Het succes van Book of Ra kan vergeleken worden met het voor ons wat bekendere succes van Random Runner of Simply Wild in Nederland, maar Book of Ra is wereldwijd populair.

Speel zeker Book of Ra van Novomatic / Greentube om te ervaren hoe ver dit spel zijn tijd vooruit was in 2005. Speel daarna de afgeleiden van Book of Ra en oordeel zelf of de kopie beter is dan het origineel.

 

No results found.

Beschikbaar bij

No results found.

Wat is je leeftijd?

Wil je gebruik maken van de (welkomst) bonussen?

Welkomstbonussen en acties zijn alleen geldig vanaf 24 jarige leeftijd. Wij zijn verplicht om naar deze leeftijd te vragen. 

Vul uw leeftijd naar waarheid in. Hiermee bevestigt u dat u 24 jaar of ouder bent en dat u zich bewust bent van de risico’s bij gokken. Gokken kan verslavend zijn, Wat kost gokken jou? Stop op tijd!

Geen toegang

Je hebt aangegeven dat je onder de 24 bent, helaas kunnen we je geen toegang geven tot onze website.

Vul uw leeftijd naar waarheid in. Hiermee bevestigt u dat u 24 jaar of ouder bent en dat u zich bewust bent van de risico’s bij gokken. Gokken kan verslavend zijn, Wat kost gokken jou? Stop op tijd!